Statul trebuie să acorde compensații agricultorilor din raionul Anenii Noi, care au avut de suferit în urma irigării terenurilor cu apa din râul Bâc

alexandru oleinic

Deputatul Alexandru Oleinic consideră că statul trebuie să acorde compensații agricultorilor din raionul Anenii Noi, care au avut de suferit în urma irigării terenurilor cu apa din râul Bâc. Legislatorul își argumentează poziția prin faptul că  oamenii au avut de păgubit în urma ineficienței instituțiilor statului, care nu și-au onorat obligațiunile.

În opinia deputatului Alexandru Oleinic, în cazul în care autoritățile de resort nu au realizat un set de acțiuni de verificare a calității apelor râului Bâc, de prevenire a agricultorilor și populației în ansamblu, care utilizează apele acestui fluviu, despre poluarea acesteia, Guvernul este obligat să le ofere compensații pentru pierderile înregistrate.

Alexandru Oleinic consideră că ANSA și alte instituții antrenate în procesul de supraveghere au acționat post factum, în special după apariția problemei aerului poluat în Chișinău, neinițiind controale și verificări ale calității apelor din timp.

Solicitat de agenție, deputatul a mai specificat că istoria cu legumele din Anenii Noi scoate în prim plan încă o problemă majoră cu care se confruntă agricultorii din Republica Moldova – irigarea terenurilor. ”În acest sens am adresat o interpelare și Agenției Apele Moldovei, în care solicit să fiu informat despre situația la acest capitol în ansamblu pe țară, precum și în fiecare raion în parte. Care sunt sau vor fi acțiunile Agenției pe termen scurt, mediu și lung în direcția soluționării problemei irigării terenurilor, deoarece problema devine tot mai critică în contextul schimbărilor climaterice din ultimii ani”, a accentuat parlamentarul.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

девятнадцать − восемнадцать =