Proiectul WINET – prezentat oficial în cadrul „Moldova Business Week”

Moldova, România și Bulgaria au fondat proiectul ”WINET – Comerț și inovație în industria vinului”, care are drept scop intensificarea comerțului transfrontalier, modernizarea sectorului agricol și crearea noilor oportunități de colaborare pentru producătorii din industria vitivinicolă din bazinul Mării Negre.  Acesta a fost prezentat oficial  în cadrul Moldova Business Week 2019.

Elena Oleinic-Slivinschi, în calitate de Network Coordonator al a proiectului WINET, a subliniat că pentru atingerea obiectivelor stabilite de fondatori, va fi creată o rețea, formată din peste 100 de companii, întreprinderi mici și mijlocii, instituții de cercetare și învățământ superior, autorități locale, regionale și naționale, precum și grupuri de interes, ONG-uri și organizații de sprijin antreprenorial din Moldova, România și Bulgaria.

Elena Oleinic-Slivinschi a mai specificat că proiectul va crea circumstanțele și facilitările necesare pentru stabilirea unor relații viabile între membrii săi, în vederea fondării unei comunități dedicate colaborării, creșterii relațiilor comerciale și modernizării constante a industriei vinului din regiune.

Proiectul WINET – Comerț și inovație în industria vinului este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional BLACK SEA BASIN 2014-2020. Acesta este implementat de Agenția de Investiții din Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie „Stara Zagora” (Bulgaria) și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Tulcea (România). Perioada dezvoltării și implementării acestuia este aprilie 2019 – aprilie 2021.

Proiectul WINET – prezentat oficial în cadrul „Moldova Business Week”

Proiectul WINET – prezentat oficial în cadrul „Moldova Business Week”

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

десять + 11 =