DEPUTAT: MĂSURILE ÎNTREPRINSE DE AUTORITĂȚI, LA TOATE NIVELELE, ÎN SPECIAL INTRODUCEREA STĂRII DE URGENȚĂ, AU FOST EFICIENTE

Deputatul independent, Alexandru Oleinic susține că măsurile întreprinse de autorități, la toate nivelele, în special introducerea stării de urgență pentru perioada 1 aprilie – 30 mai, au fost eficiente, informează TRIBUNA.

„În ultima perioadă de timp majoritatea indicatorilor care reflectă evoluția infecției COVID-19 se află într-o scădere continuă deja a 5-a săptămână la rând”, notează parlamentarul, pe Facebook.

Tot el spune că datele statistice indică faptul că numărul persoanelor infectate a scăzut de la 4680, înregistrat acum două săptămâni, până la 3242 săptămâna trecută – „iar în municipiul Chișinău, „lider neoficial al topului”, ieri au fost înregistrate numai 23 cazuri (ultima dată așa un număr a fost înregistrat un an în urmă (la 08 iunie 2020)”, adaugă Oleinic.

În același timp, deputatul independent spune că, chiar dacă introducerea stării de urgență a fost criticată și dezaprobată de unele forțe politice, putem constata că această măsură, alături de intensificarea procesului de vaccinare a populației, respectarea regulilor de protecție, ne oferă posibilitatea să privim cu o doză de optimism în viitor.

„Evoluțiile de ultimă oră ne indică faptul că grație acestor măsuri, astăzi COVID-ul are o platformă destul de șubredă pentru a ne ataca masiv, dar aceasta nu trebuie să ne liniștească și să ducă în eroare. Ultima săptămână înaintea Sfintelor sărbători de Paști, apoi Paștele Blajinilor, la serbarea cărora, dacă nu respectăm regulile de protecție, inevitabil poate spori riscul de răspândire a infecției. În peste un an și ceva de la apariția pandemiei ne-am „fript” nu o singură dată, când orice relaxare sau abordare superficială a COVID-ului ne juca festa, agravând situația la maxim”, a conchis parlamentarul.

https://tribuna.md/2021/04/26/deputat-masurile-intreprinse-de-autoritati-la-toate-nivelele-in-special-introducerea-starii-de-urgenta-au-fost-eficiente/

Предыдущая статьяAlexandru Oleinic: ”Pentru o stabilitate politică în viitor, actualul Parliament trebuie să-și asume reforma constituțională”
Следующая статьяComisia specială a aprobat proiectul ”Strategiei de dezvoltare a sistemului de irigare 2030”

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

двадцать − 2 =