Va fi elaborată Strategia Națională de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030

Parlamentul a introdus, în cadrul ședinței de astăzi, modificări în Hotărârea „Privind instituirea Comisiei speciale pentru elaborarea Programului național de irigare a terenurilor agricole”. Astfel, sintagma „Programului Național  de irigare a terenurilor agricole” a fost înlocuită cu sintagma „Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030”.

Potrivit președintelui Comisiei speciale, deputatul independent Alexandr Oleinic, propunerea vine în urma consultărilor membrilor Comisiei cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și partenerilor de dezvoltare. Noua sintagmă oferă posibilitatea de a include în viitorul document atât componenta de irigare a terenurilor agricole, cât și cea de reabilitare și instalare a noilor sisteme de irigare.

Alexandr Oleinic a mai menționat că modificarea hotărârii Parlamentului derivă și din necesitatea selectării celor 6 experți care vor fi implicați în elaborarea unei strategii sectoriale, care va defini și descrie clar politicile publice ale autorităților naționale pe un termen de circa 10 ani.

Comisia specială a fost creată prin hotărârea Parlamentului din 9 iulie curent, la inițiativa deputatului Alexandr Oleinic. Potrivit documentului, Comisia, formată din 7 membri, urmează să elaboreze timp de 5 luni și să prezinte Legislativului spre aprobarea proiectul „Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030”.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

https://multimedia.parlament.md/va-fi-elaborata-strategia-nationala-de-dezvoltare-a-sectorului-de-irigare-2030/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − seven =