PPRM nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Partidul Popular din Republica Moldova nu va participa în calitate de concurent electoral  la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și îndeamnă membrii și susținătorii săi  sprijine partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării.

Deși inițial anunța despre intenția de a participa la alegeri cu un program ambițios de dezvoltare a țării pe toate dimensiunile, exprimat prin sloganul – ”Credem în Moldova”, ulterior, după o analiză minuțioasă a situației politice, social-economice și de sănătate, Partidul Popular din Republica Moldova a luat decizia de a nu participa la alegerile parlamentare anticipate.

PPRM consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actualului Cod electoral, va aprofunda criza din țară și nu va schimba substanțial raportul de forțe pe arena politică din Republica Moldova. În  favoarea  organizării alegerilor anticipate au insistat formațiunile politice  care, prin neacceptarea unor modificări în Codul electoral – votul electronic, extinderea perioadei de votare, reducerea pragului electoral și altele, prin tergiversarea procesului de imunizare a populației, subminarea interesului național prin impunerea unor scopuri cu tentă geopolitică, etc – își promovează interesul de grup, având drept obiectiv  preluarea puterii la toate nivelele și instaurarea propriului regim de guvernare fără a ține cont de interesul țării și al cetățenilor.

În opinia PPRM, participarea la scrutin a unui număr mare de formațiuni politice, majoritatea fiind cu șanse nule, este promovată de principalii actori de pe scena politică a țării cu scopul de a bulversa întreg procesul electoral și a limita la maxim posibilitatea extinderii numărului de formațiuni politice care ar accede în Parlament. Mai mult, PPRM consideră că în structura viitoare a Parlamentului va fi imposibilă formarea unui Guvern, fapt care va duce inevitabil la alegeri anticipate repetate.

În aceste condiții Partidul Popular îndeamnă membrii și susținătorii săi să voteze  pentru partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării, care exprimă opțiunile politice, economice și sociale ale electoratului PPRM.

Partidul Popular rămâne în continuare o formațiune activă pe arena politică a țării, o formațiune care ”Crede în Moldova” și pledează  în continuare pentru un nou model de guvernare a Republicii Moldova, bazat pe principiile unui stat de drept, dezvoltat în plan politic, economic, social, spiritual și moral, și care oferă fiecărui cetățean oportunități pentru  educație, sănătate, locuri de muncă, etc.

                                                                     Biroul Permanent Central al PPRM

Articolul precedentOLEINIC: CAMPANIA ELECTORALĂ PRACTIC A BLOCAT TOATĂ ACTIVITATEA INSTITUȚIILOR. DE ACEASTA SE FOLOSESC LA MAXIM PETROLIȘTII
Articolul următorProiectul ”Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Irigare 2030” înregistrat în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + seven =