Moțiunea de cenzură // Dilemele singurului deputat independent din Parlamentul R.Moldova

Deputatul independent și liderul Partidului Popular, Alexandr Oleinic, anunță că este de acord cu unele expuneri ce se regăsesc în proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, înaintat astăzi de fracțiunile Platforma DA și PAS, însă, susține el, dacă deputații doresc să schimbe lucrurile în R. Moldova, atunci e nevoie de un „dialog constructiv” dintre forțele parlamentare.

To be, or not to be, that is the question… scria Shakespeare, punându-ne o întrebare la care încă nimeni nu a găsit un răspuns răspicat. Noi, reieșind din realitățile noastre, o modificăm, un pic – când dăm jos și cu cine punem sus?… Din tot ce s-a citit de la tribuna centrală, cu unele expuneri sunt de acord. Trebuie să recunoaștem – în unele domenii chiar au eșuat… Și sunt necesare schimbări, găsite măsuri de soluționare a problemelor, etc. Dar ACUM alta este problema – dacă-l dăm jos acest Guvern, cu cine-l schimbăm? Mai mult, cu cine-l votăm, dacă chiar și semnatarii nu acceptă susținerea unor fracțiuni/grupuri parlamentare…”, a scris el.

Potrivit legiuitorului, ar trebui de înțeles care este scopul acestei moțiuni – o acțiune de PR sau necesitatea de a schimba situația din R. Moldova.

Dacă toate acestea sunt pentru un PR – este un lucru. Dar dacă dorim să schimbăm ceva – trebuie să ne așezăm și să discutăm, doar printr-un dialog constructiv putem îmbunătăți starea lucrurilor, precum și condițiile de trai al cetățenilor”, a punctat el.

Amintim că, Maia Sandu a anunțat dimineață că PAS va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în speranța că și Partidul Democrat își va revedea poziția și va sprijini moțiunea și numirea unui nou Guvern. La scurt timp, moțiunea de cenzură a fost înregistrată în Parlamentul R. Moldova.

 

Articolul precedentAdoptat în Parlament, la propunerea lui Alexandr Oleinic. O Comisie specială va elabora Programul național de irigare a terenurilor agricole
Articolul următorO nouă Comisie, creată de Parlament. Vor investiga circumstanțele preluării forțate a acțiunilor băncilor și companiilor de asigurări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − seventeen =