Inițiativă Alexandr Oleinic – crearea Comisiei speciale pentru elaborarea Programului Național de irigare a terenurilor agricole

Alexandr Oleinic: ”Am înregistrat în Parlament inițiativa de creare a Comisiei speciale pentru elaborarea Programului Național de irigare a terenurilor agricole. Inițiativa vine în contextul cataclismelor naturale din ultimii ani, dependența totală a agriculturii de condițiile climaterice și pentru a asigura un viitor durabil agriculturii moldovenești cu cantități suficiente de apă. Fără acest pas, nu putem să dezvoltăm o economie eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor sau să construim un viitor durabil.

Irigarea culturilor reprezintă un domeniu în care noile practici și politici pot facilita în mod semnificativ consumul eficientizat al apei. În țările europene o 1/3 din apa utilizată revine sectorului agricol, iar 80% din aceasta este direcționată pentru irigație.

Plus la toate acestea, Programul trebuie să conțină programe de instruire și schimb de experiență pentru  agricultori pentru ai familiariza cu cele mai eficiente practici de utilizare a apei…”

Articolul precedentCe facem cu TVA-ul achitat de agricultori?
Articolul următorDezvoltarea turismul rural poate deveni o activitate profitabilă pentru mai mulți cetățeni din mediul rural

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 9 =