Fost ministru: Guvernul să intervină pentru a asigura securitatea alimentară a cetățenilor

Criza energetică aduce după ea și alte majorări de prețuri. Este vorba despre costul produselor alimentare. Întreprinderea de stat ”Franzeluța” deja a anunțat că va scumpi toate tipurile de pâine, cu excepția celei sociale.

Fostul deputat și fostul ministru Alexandru Oleinic spune că valul de scumpiri abia începe. De aceea, sunt necesare o serie de măsuri urgente. Mai ales, în contextul în care, de la 15 februarie vom avea un nou tarif la energia electrică, iar prețul la șir de produse va crește. De aceea, Guvernul trebuie să intervină cel puțin cazul produselor de primă necesitate, să asigure securitatea alimentară a cetățenilor.

”Gazul nu este singura problemă importantă. Ce facem cu alte 50 la sută dintre persoanele care nu utilizează gazul, producători de panificație, produse lactate ș.a. Lanțul de creșteri care ne așteaptă ar trebui să fie analizat serios de Executiv. Guvernul trebuie să intervină, trebuie de subvenționat producătorii care fabrică produse de primă necesitate: pâine, produse lactate ș.a.”, declară Oleinic.

Articolul precedentDespre situația la zi în Republica Moldova la Radio Sputnik
Articolul următorPloile de care are nevoie Moldova se pierd prin niște cabinete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 2 =