Apeductul Soroca-Bălți: bani în vânt sau …?

Aprovizionarea cu apă și canalizare face parte din spectrul de servicii, care, într-un final, are un impact crucial asupra tuturor domeniilor vieții social-economice a cetățenilor, dezvoltării unităților teritorial-administrative, etc. Anume din acest considerent a fost lansat proiectul pentru modernizarea şi extinderea rețelei de apeduct Soroca-Bălți, care prevedea aprovizionarea cu apa din râul Nistru a peste 400 de mii de locuitori din 7 unități administrativ-teritoriale – raioanele Floreşti, Drochia, Râşcani, Sângerei, Teleneşti, Soroca și municipiul Bălți.

Dar, bine și frumos a fost doar pe hârtie.

Într-un răspuns la interpelarea adresată Agenției Apele Moldovei, semnat de directorul Andrei Antonevici,  sunt informat că ”la data de 05 februarie 2016, ÎIS ”Acva Nord” intră în procedura de insolvabilitate, Agenția ”Apele Moldovei” și conducerea ÎIS ”Acva Nord” a fost limitată de la gestiunea întreprinderii, iar Fondul ecologic Național a stopat finanțarea proiectului… Astfel, contractul a rămas neexecutat în partea îndeplinirii lucrărilor de construcție, montare și încercări de laborator cu predarea lor în exploatare organelor abilitate….”!!!

Am aruncat în vânt câteva sute de milioane??? După o nouă interpelare, revin cu detalii. Prea multe semne de întrebare într-un proiect atât de necesar țării…

Articolul precedentCEB a aprobat, în prima lectură, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2020
Articolul următorMoldova a rămas practic fără sistem de irigare a terenurilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 6 =