ALEXANDRU OLEINIC: DIGITALIZAREA AGRICULTURII ÎNCEPE DE LA INDUSTRIA VITIVINICOLĂ!

Deputatul independent, Alexandru Oleinic susține că, digitalizarea agriculturii începe de la industria vitivinicolă, informează TRIBUNA. 

„Despre Proiectul transfrontalier „WINET – Comerț și Inovație în Industria Vinului” am scris și cu alte ocazii, unde am menționat că este o platformă unică de intensificare a comerţului transfrontalier, modernizarea sectorului agricol şi crearea noilor oportunități de colaborare pentru producătorii din industria vitivinicolă din bazinul Mării Negre, dar și o oportunitate inedită, în condițiile pandemiei de coronavirus, de a susține un sector agricol foarte important pentru țara noastră. Sunt mândru că unul din autorii și promotorii acestui proiect, în calitate de Network Coordonator, este ElenaOleinic. Dar pe lângă cele menționate, WINET mai are un obiectiv extrem de important – lansarea, la sfârșitul lunii mai 2020, a unei platforme IT online, care va permite comercializarea produselor vinicole online și la nivel global.

Mai multe citi pe https://icks.ro/4jw6”, a scris Oleinic, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, este un prim pas spre digitalizarea industriei vitivinicole, lucru necesar pentru întreg domeniul agricol din Republica Moldova.

„În viitorul apropiat intenționez să vin cu unele propuneri în direcția digitalizării domeniului agriculturii, iar experiența celor de la WINET va servi, cu siguranță, drept un punct de reper spre digitalizarea completă a sectorului agroalimentar. Companiile din sectorul vinicol care își doresc să solicite mai multe informații despre proiectul WINET și despre procesul de înregistrare în cadrul acestuia, o pot face prin intermediul coordonatorului de proiect Elena Oleinic-Slivinschi la adresa de e-mail: elena.oleinic-slivinschi@invest.gov.md”, a conchis Oleinic.

https://tribuna.md/2020/05/15/alexandru-oleinic-digitalizarea-agriculturii-incepe-de-la-industria-vitivinicola/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + one =